Veleposlaništvo RS Podgorica /POMOČ VELEPOSLANIŠTVA /Evakuacija slovenskih državljanov /

Evakuacija slovenskih državljanov

Pojem evakuacija v osnovi za diplomatsko-konzularno predstavništvo pomeni pomagati slovenskim državljanom, da se varno in hitro oddaljijo iz območja možne nevarnosti.

V vseh nujnih primerih stanj, ki bi lahko negativno vplivala (naravne nesreče, stanje javnega reda in miru) na državljane Slovenije, ki se nahajajo v Črni Gori, bo diplomatsko-konzularno predstavništvo objavilo opozorila na svojih in spletenih straneh Ministrstva za zunanje zadeve, po potrebi tudi v medijih.

Najboljši način za zagotovitev prejema informacij je stik z informacijskim sistemom diplomatsko-konzularnega predstavništva in Ministrstva za zunanje zadeve Slovenije. Če bi bilo stanje negativnosti v tako velikem obsegu in bi iz razmer to izhajalo, bi Ministrstvo za zunanje zadeve odsvetovalo obisk države.

Možnosti, da bi bilo potrebno sprejeti evakuacijske postopke, trenutno v Črni gori ni. Vendar pa je potrebno kot kjerkoli drugje na svetu pozorno spremljati okoliščine. Racionalna osebna odločitev je, da se neprijetnim stanjem umaknemo.