Veleposlaništvo RS Podgorica /Novice /
27.05.2020  

Vstop v RS - odgovori na vprašanja

Na spletni strani Vlade Slovenije so odgovori na najpogostejša vprašanja v zvezi z vstopom v Slovenijo, kot je na primer:

Ali bo državljanom tretjih držav (BiH, Srbija, Črna Gora, S. Makedonija ...), ki se vračajo v Slovenijo (po nekaj dneh ali tudi več kot po 14 dneh) in imajo začasno ali stalno prebivanje v Sloveniji, ob vstopu odrejena karantena?

Osebe, ki imajo urejeno bivanje v Sloveniji ali Hrvaški (državi na seznamu) in vstopajo v Slovenijo, se ne odredi karantena (prvi odstavek 9. člena odloka). Karantena se ne odredi slovenskim državljanom ne glede na bivališče (drugi odstavek 9. člena odloka).

Prav tako se karantena NE odredi drugim državljanom – tujcem (BiH, Srbija, Črna Gora, Severna Makedonija), vendar morajo imeti urejeno bivališče (stalno ali začasno) v Sloveniji (drugi odstavek 9. člena odloka).

Več preberite na: https://www.gov.si/novice/2020-05-26-najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-o-odloku-o-prehajanju-drzavne-meje/?fbclid=IwAR2TR7fGW_Ptf3_OKf9sfcHZccUK3hGM38D08MjfnHy7T-pcWpEzpEwjxBU