Veleposlaništvo RS Podgorica /Novice /
01.10.2019  

Nova spletna stran Music Slovenia

Obveščamo vas, da je Slovenski glasbeno-informacijski center (Sigic - http://www.sigic.si/) ustvaril novo spletno stran Music Slovenia (https://www.musicslovenia.si/), ki je namenjena predstavitvi slovenske glasbe in glasbenikov domači in mednarodni javnosti. Spletna stran vključuje bazo podatkov o slovenskih glasbenikih, zasedbah, festivalih, prizoriščih, agencijah in organizacijah, povezanih s slovensko glasbo. V rubriki turneje pa najdete gostovanja naši glasbenikov v tujini https://www.musicslovenia.si/Tours

Temeljni namen spletne strani musicslovenia.si je predstavljanje slovenske glasbene raznolikosti tujcem, ki želijo bodisi povabiti slovenske glasbenike na gostovanje ali pa želijo spoznati infrastrukturo, ki tujim glasbenikom omogoča koncertiranje pri nas.

Ob bazi podatkov spletna stran vključuje tudi novice, predstavitvene playliste ter spiske aktualnih turnej slovenskih glasbenikov. Spletna stran se bo ves čas nadgrajevala in osveževala, zato pri Sigicu pozivajo vse, ki imajo določene informacije, da jim jih posredujejo.

Spletna stran je prvi pomembnejši korak k vzpostavitvi glasbene pisarne, ki bo v prvi vrsti usmerjena v širjenje glasbenega trga v tujino. Ob tem pri Sigicu izpostavljajo svoje dosedanje dejavnosti, temelječe na izobraževanju mladih in bodočih glasbenih profesionalcev, izdajanju preglednih kompilacij slovenske glasbe ter predstavljanju slovenske glasbe na osrednjih glasbenih sejmih, kot so Jazzahead, Classical:Next in Womex.

Slovenska glasbena pisarna bo zasnovana v obliki konzorcija, v katerega želi Sigic vključiti vse pomembne deležnike slovenskega glasbenega prostora, od glasbenikov in drugih glasbenih profesionalcev do glasbenih festivalov, prizorišč, založb, kolektivnih organizacij ter različnih državnih in občinskih resorjev, ki sooblikujejo slovenski glasbeni prostor in ga želijo predstaviti tudi v mednarodnem okolju.

Music Slovenia ima tudi FB stran https://www.facebook.com/musicslovenia/?ref=br_rs  in instagram https://www.instagram.com/music.slovenia/

Music slovenia lahko sledite na FB in na instagramu.