Veleposlaništvo RS Podgorica /Novice /
23.05.2019  

Obeležitev svetovnega dneva čebel v Hiši meda v Danilovgradu


Ob obeležitvi svetovnega dneva čebel, 20. maja 2019, so se podpredsednik Vlade in minister za kmetijstvo in razvoj podeželja Črne gore Milutin Simović, veleposlanik Republike Slovenije v Črni gori Mitja Močnik in predsednik Sveta čebelarskih organizacij Črne gore Radule Miljanić skupaj z otroci dveh prvih razredov črnogorskih osnovnih šol družili ob medenem zajtrku v Hiši meda v Danilovgradu.

Slovenske in črnogorske dobrote smo uživali ob otroškem ustvarjalnem programu in delavnici, pevskih nastopih, otroci so bili nagrajeni z medenimi dobrotami obeh držav. S strani predstavnika Sveta čebelarskih organizacij je bila otrokom poučno prikazana in obrazložena predstavitev nastanka medu, pomen čebel in opraševalcev za hrano in kmetijstvo in njihovih koristi.

Vsi udeženci, med katerimi so bili prisotni tudi predstavniki diplomatskega zbora in mediji, smo imeli priložnost spoznati proizvodnjo pakiranja medu, predelavo čebeljega voska in proizvodnjo sirupa. Nasmejanih otroških obrazov, dobre volje in sladkih medenih dobrot ni manjkalo.